Ціна золота на COMEX змінилася 15 жовтня неістотно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота на COMEX змінилася 15 жовтня неістотно

Банківські метали
213
Ціна золота на Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) змінилася 15 жовтня неістотно. Тройська унція золота на COMEX подешевшала за день ще на 50 центів, а офіційна ціна активного ф'ючерсу (грудень) склала 839,0 дол./унція - найнижчий показник з 3 жовтня. Нагадаємо, що на цьому рівні ціна золота встановилася ще вдень раніше.
Зниження цін на золото продовжилося 15 жовтня п'ятий торговий день підряд і було в черговий раз обумовлено "дорогим" доларом і стрімко дешевшаючою нафтою. Таким чином, за останні п'ять сесій на COMEX ціна золота вже впала на 67,5 дол./унція, або більш ніж на 7,5%.
Проте, ціни по операціях свідчили про те, що ситуація на ринку золота 15 жовтня все ж таки дещо стабілізувалася. Так, ціни по операціях із золотом встановилися в діапазоні 833,1-859,2 дол./унція. При цьому максимальна ціна операції відповідала найвищому котируванню з 13 жовтня.
Не дивлячись на те, що 15 жовтня ціни на нафту впали ще на 5%, а долар помітно подорожчав щодо провідних світових валют, за винятком японської ієни, інвестиційний інтерес до золотих злитків протягом дня залишався стабільний. Відсутність активних продажів золота була обумовлена побоюваннями тривалого збереження нестабільності в світовій економіці навіть в тому випадку, якщо ситуація у фінансовому секторі після скоординованих зусиль провідних центральних банків нормалізується.
Підтримку ринку золота 15 жовтня подали також рекордний з 1987 р. обвал ринку акцій в США і рекордне за останні три роки падіння у вересні роздрібних продажів в країні. Відсутності активних продажів золота додатково сприяли очікування того, що в справжніх умовах можливе нове рекордне підвищення цін на "жовтий метал" до 1200 дол./унція. Нагадаємо, що в даний час історичним рекордом для термінового ринку золота залишається цінова відмітка 1033,9 дол./унція, зареєстрована 17 березня ц.р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас