"Велика вісімка" і Єврокомісія мають намір разом долати фінансову кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велика вісімка" і Єврокомісія мають намір разом долати фінансову кризу

264
Лідери країн "Великої вісімки" та Європейська Комісія мають намір разом долати світову фінансову кризу. Про це мова йде в спільній заяві лідерів G8 і президента Єврокомісії Жозе Баррозу.
"Ми, лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Росії, Великобританії, США і президент Єврокомісії об'єднані в наших зобов'язаннях взяти на себе спільну відповідальність для вирішення поточної кризи, посилення фінансових інституцій, поновлення довіри до фінансової системи", - відзначається в документі. Лідери G8 і президент Єврокомісії привітали останні рішення, направлені на імплементацію рішень міністрів фінансів і голів центробанків країн
"Великої сімки" (без Росії - ред.), які створили рамковий підхід до індивідуальних і колективних дій для подолання кризи.
"Ці заходи допоможуть фінансовим інституціям одержати доступ до потрібного їм капіталу і попередять їхнє банкрутство, "розморозять" кредитний і депозитний ринки", - відзначається в заяві.
Лідери G8 також заявили про готовність працювати заради пом'якшення наслідків кризи для країн, що розвиваються, і країн з перехідною економікою, а також відзначили ключову роль Міжнародного валютного фонду в цьому процесі. "Ми підтверджуємо, що відкрита економіка і добре регульовані ринки є необхідними для економічного зростання, зайнятості та благополуччя", - заявили лідери "Великої вісімки" і Єврокомісії.
Лідери найбільших економік світу також відзначили, що, хоча зараз їхні зусилля будуть сконцентровані на поточних завданнях поновлення довіри на фінансових ринках, у той же час, необхідні зміни до регуляторного та інституційного режиму світового фінансового сектора.
При цьому дискусії щодо таких змін, на переконання підписантів заяви, повинні проводитися за участі як розвинених країн, так і країн, які розвиваються.
У заяві лідери також висловилися за проведення найближчим часом світового форуму для пошуку відповідей на виклики сьогодення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас