Хорошковський вважає, що світова криза вже впливає на українську економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський вважає, що світова криза вже впливає на українську економіку

1715
Світова фінансова криза вже впливає на українську економіку. Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив голова Державної митної служби Валерій Хорошковський. "Напруга, звичайно, є. Ті, хто говорить, що криза не торкнеться України, лукавлять. Криза вже впливає на нашу економіку. Можливо, не безпосередньо, тому що ми не пов'язані з фондовим ринком. Але є аспекти економіки, які вже реагують, а тому вимагають постійного контролю: валютний курс, кількість резервів Нацбанку, дбайлива бюджетна політика", - сказав він.
При цьому В.Хорошковський відзначив, що поки немає необхідності перегляду суми надходжень на 2009 р. "Думаю, потрібно концентруватися на прибутковій частині бюджету і перш за все слідувати логіці закриття всіляких "дірок" як в податкових, так і в митних надходженнях. При посиленні урядом загального підходу до стягування податків і зборів ризиків не буде", - сказав він.
За словами В.Хорошковського, Україна відчула вплив світової фінансової кризи наприкінці вересня – на початку жовтня ц.р. "Але я б не говорив, що для нас це критично в плані виконання бюджетних завдань. Не дивлячись ні на що, ми все одно знаходимося на прийнятному рівні їх виконання. Якщо подивитися на початок жовтня, то до загального фонду по нашому плану (план Мінфіну менший) ми недобираємо 275 млн грн, з яких 265 млн грн - Енергетична митниця. Це все неплатежі при імпорті природного газу", - сказав він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас