Долар падає до євро і росте до ієни, Японія закликає США збільшити інвестиції у банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар падає до євро і росте до ієни, Японія закликає США збільшити інвестиції у банки

1054
Курс долара впав до єдиної європейської валюти, відігравши зростання за останні кілька днів, після публікації негативної статистики, зокрема, по роздрібних продажах у США у вересні, повідомляє агентство Bloomberg.
Ієна знижується до долара і євро після того, як прем'єр-міністр Японії Таро Асо закликав США збільшити обсяг підтримки банків, щоб зупинити кризу довіри у фінансовій системі.
"Люди думають, що $250 млрд недостатньо, і саме тому валяться ринки, - заявив Т.Асо, виступаючи в японському парламенті в четвер. - Згадуючи досвід Японії в 1997-98 роках, ми бачимо, що якщо не діяти швидко, доводиться платити більш високу ціну". Десять років тому під час кризи японському уряду довелося викуповувати банки країни, щоб уберегти їх від краху.
Євро на 8:51 мск у четвер коштував $1,3371 проти $1,3499 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Вартість долара до ієни виросла до 8:51 мск у четвер до 100,21 ієни в порівнянні з 99,27 ієни ввечері в Нью-Йорку в середу.
Роздрібні продажі в США у вересні знизилися на 1,2% у порівнянні з попереднім місяцем, що стало рекордним падінням за останні три роки. Аналітики прогнозували в середньому зменшення всього на 0,7%. Скорочення роздрібних продажів триває вже третій місяць підряд, чого не відбувалося з моменту початку відстеження показника в 1992 році.
Причиною падіння продажів стало збільшення безробіття, падіння цін на будинки і поглиблення кредитної кризи, що негативно позначилося на настроях американців. Найсильніше падіння котирувань акцій компаній США за сім років минулого тижня може викликати подальше погіршення довіри, відзначають експерти. Це може змусити споживачів відкласти придбання товарів не першої необхідності, зокрема, автомобілів і путівок на відпочинок, що приведе до ще більшого погіршення економічної ситуації в країні.
Фондові індекси в США за підсумками торгів у середу продемонстрували рекордне зниження з 1987 року, опустившись на 8-9%, через слабку вересневу статистику.
"Почувається, що США можуть зробити більше, щоб подолати цю кризу; це сприяє зростанню долара до ієни", - заявив валютний аналітик Shinko Securities Co. Кенго Судзукі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас