Бернанке: Американська економіка під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Американська економіка під загрозою

1641
Нестабільність кредитних ринків становить "серйозну загрозу" для американської економіки, заявив голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, повідомляє Reuters.
Бернанке заявив, що відновлення нормальних кредитних потоків вимагає часу, і пообіцяв, що американський Центробанк і далі буде агресивно боротися із кризою. Він додав, що інфляційні ризики знижуються, і це наводить на думку про готовність ФРС знизити вартість кредитів.
"Обмежуючи приплив кредитів до споживачів, компаніям, штатам і муніципалітетам, нестабільність на фінансових ринках і тиск на фінансові інститути становлять серйозну загрозу для економічного зростання", - підкреслив Бернанке.
"Ми продовжимо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти для поліпшення функціонування і ліквідності ринку", - сказав він.
Але навіть при скоординованих зусиллях урядів різних країн, що вживаються останнім часом для відновлення кредиту, оздоровлення економіки зажадає часу, попередив Бернанке.
"Стабілізація фінансових ринків це дуже важливий перший крок, але навіть якщо ринки стабілізуються, на що ми сподіваємося, оздоровлення економіки відбудеться не відразу", - сказав він.
Бернанке відзначив, що найслабшим сектором економіки залишається ринок житла, але назвав у числі проблем також уповільнення споживчих витрат і капіталовкладень, так само як і ринок зайнятості. Він додав, що експортні продажі, що залишалися до останнього часу світлою плямою на загальному тлі, цілком ймовірно, теж сповільняться.
Голова ФРС висловився на підтримку рішення уряду, що допустив у вересні банкрутство інвестиційного банку Lehman Brothers, на думку деяких аналітиків, що підсилило панічні настрої на біржах.
"Рішення з державною участю у випадку Lehman виявилося недоцільним, оскільки компанія не змогла дати розумні гарантії, що позика, отримана нею від ФРС, буде повернута", - заявив Бернанке.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас