Херст обігнав колекціонерів-мільярдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херст обігнав колекціонерів-мільярдерів

306
Український бізнесмен Віктор Пінчук знову потрапив у рейтинг, пов'язаний з мистецтвом. Цього разу він зайняв 67-й рядок у топ-100 найвпливовіших людей мистецтва, складеному британським авторитетним виданням ArtReview. А не так давно український мільярдер зайняв 7-е місце в списку найвпливовіших колекціонерів світу за версією відомого американського журналу ARTnews.
Очолив же список найвпливовіших людей мистецтва британський художник Деміен Херст. Він залишив позаду найбагатших колекціонерів та власників галерей. Як пише газета The Telegraph, "бренд Херста коштує так дорого, що легко залишається на плаву навіть у дні глобальної фінансової кризи". Свіже підтвердження цьому - 206 мільйонів доларів, які художник заробив від продажу своїх робіт у вересні. Він виставив їх на персональному аукціоні Sotheby's.
Найдорожча робота "Золотий телець" пішла з молотка за 18,6 мільйона доларів. "Мрія", що представляє собою залитого формальдегідом лошака в скляному акваріумі, була куплена за 2,3 мільйони фунтів. "Реінкарнація" (серія із зображеннями метеликів) - за 700 тисяч доларів. До речі, серед покупців був і Віктор Пінчук. Правда, які саме роботи поповнили його численне зібрання творів Херста, колекціонер поки тримає в секреті. Обіцяє показати їх навесні разом з іншими новими придбаннями - роботами таких знаменитостей, як Джефф Кунс, Таші Муракамі, Андрес Гурські та Ансельм Кіфер.
На другому місці рейтингу опинився Ларрі Гагосян, власник найвпливовішої галереї в США Gagosian Gallery. Зараз він активно цікавиться новим арт-проектом Дар’ї Жукової, подруги російського мільярдера Романа Абрамовича, що відкрила недавно в Москві величезний центр сучасного мистецтва "Гараж". У всякому разі, міжнародним координатором "Гаража" стала Моллі Дент-Броклхерст. До цього вона десять років очолювала лондонську галерею Гагосяна. Сам же Роман Абрамович і його наречена опинилися в рейтингу на 54-му місці. З людей, не пов'язаних з мистецтвом професійно, у список найвпливовіших потрапили такі найбільші колекціонери, як співак Пол Маккартні та Міуччіа Прада, власниця модного будинку Prada. Правда, вони опинилися ближче до кінця - на 62-му і 87-му місцях.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас