В Америці ховають монети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Америці ховають монети

Банківські метали
517
В Америці запроваджене обмеження на продаж монет із золота. Уряд пішов на такий захід, побоюючись за золотовалютний запас. Справа в тому, що населення країни почало масово скуповувати дорогоцінний метал. За минулі дев'ять місяців американці придбали більше 415 тисяч унцій золота в монетах American Eagles й 164 тисячі унцій золота в монетах American Buffalo.
Золото користується підвищеним попитом і серед інвесторів. Вони розглядають його як один з найнадійніших способів, щоб зберегти свої заощадження. Вже зараз американські фінансисти рекомендують своїм клієнтам розміщати як мінімум 10% власних коштів у золоті. Однак фінансисти припускають, що в умовах кризи ця частка може бути збільшена до 40-50%.
На цьому тлі вартість золота в Нью-Йорку виросла за минулий місяць на 60 доларів за унцію. За прогнозами експертів, дорогоцінний метал продовжить своє зростання до кінця року. Паралельно з цим видобуток золота у світі скорочується. Так, в 2007 році підприємства видали на-гора 2,5 тисячі тонн золота. Роком раніше у світі добули на 100 тонн більше металу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас