Мерія Москви викупить недобудовані квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія Москви викупить недобудовані квартири

Нерухомість
260
Мерія Москви оголосила про готовність субсидіювати будівельні компанії, що постраждали від фінансової кризи. Вона запропонувала столичним забудовникам продати їм побудоване житло для виконання соціальних програм. На придбання квартир влада витратить біля двох мільярдів доларів до кінця року.
В умовах кризи московські забудовники-девелопери опинилися в складній ситуації - західні кредити закінчилися, а у вітчизняних банках пропонують позики мінімум під 20-25% відсотків річних. У результаті більшість будівельних майданчиків у Москві виявилися заморожені.
У той же час серед населення Москви вже назріває невдоволення. Жителі російської столиці дивуються, чому міська скарбниця виділяє настільки велику суму на підтримку одного з найбільш високорентабельних бізнесів. За останні три роки вартість московського житла виросла в три рази - у середньому до 6,5 тисячі доларів за "квадрат".
Окремі аналітики припускають, що дешеві квартири можуть не дістатися черговикам, а їх викуплять комерційні компанії. Крім того, не вирішене питання, хто і як буде визначати вартість квартир, що придбає влада столиці.
Київська міськдержадміністрація про плани з викупу квартир у столичних будівельних компаній поки не заявляла.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас