Криза ліквідності істотно не вплине на ринок комерційної нерухомості в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза ліквідності істотно не вплине на ринок комерційної нерухомості в Україні

Нерухомість
811
Криза ліквідності істотно не вплине на ринок комерційної нерухомості в Україні. Таку думку сьогодні висловив управляючий директор Colliers International (Україна) Олександр Носаченко.
За його словами, велика ємкість українського ринку, дефіцит комерційної нерухомості впливають на те, що світова економічна криза і криза в українському банківському секторі незначною мірою відіб'ються на ринку комерційної нерухомості.
За прогнозами Носаченка, в 2009 р. обсяг будівництва комерційної нерухомості не знизиться в порівнянні з поточним роком і складе не менше 200 тис. кв.м. На його думку, в 2009 р. орендні ставки на комерційну нерухомість, як мінімум, залишаться на рівні 2008 р., а, швидше за все, неістотно виростуть.
Носаченко також відзначив, що Україна, і, зокрема, Київ, відчувають дефіцит комерційної нерухомості. Так, у Києві на 100 тис. населення припадає 100 кв. м комерційної нерухомості, тоді як у Варшаві - 700 кв.м.
В цілому, за його словами, в Києві загальна площа комерційної нерухомості складає 1 млн кв. м, а у Варшаві - близько 3 млн кв. м, при тому що населення Варшави вдвічі менше ніж у Києві
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас