Україна визначила найслабші місця в підготовці до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна визначила найслабші місця в підготовці до Євро-2012

490
Будівництво нового стадіону та реконструкція аеропорту у Львові - під величезним питанням.
Після спеціального засідання виконкому УЄФА в Бордо минуло всього пара тижнів. І от Україна оперативно визначила найслабші місця в підготовці до Євро-2012. Одна з головних проблем - будівництво стадіону та реконструкція аеропорту у Львові.
Тепер через те, що постійно відкладаються будівельні роботи, це місто може стати першим, котре виключать зі списку претендентів на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу. Про це вчора заявив керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 Федерації футболу України Іван Федоренко.
"Буде дуже шкода, якщо Львів, що найближче до Польщі, буде першим виключений із процесу марширування до Євро-2012", - сказав він.
За словами Федоренка, поки не визначений генпідрядник для будівництва нової спортивної арени. Австрійська Альпіна відмовилася, і зараз шукають нового претендента. Угоду генпідряду повинні були підписати ще на початку жовтня. А час минає.
Що ж стосується аеропорту, то він, за словами Івана Федоренка, теж перебуває в "підвішеному стані". Неясно, що буде з його реконструкцією та добудовуванням злітно-посадкової смуги. Із приводу останньої, то землі, за рахунок яких її повинні були продовжити, за інформацією Федоренка, місцева влада, уже знаючи про Євро-2012, розділила на паї і передала місцевим жителям. "Тепер її потрібно викуповувати, а це час і кошти, яких катастрофічно не вистачає", - сказав він.
Є проблеми й у Дніпропетровську. "Новий стадіон побудували, а аеропорт ні. Там усе рухається дуже повільно. Це друге місто, що можуть зняти з участі в Євро. Ну звичайно, якщо не поквапляться з будівництвом стадіону. Знову-таки буде дуже шкода, адже люди вже вклали багато сил у підготовку міста до Євро", - розповів керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 Федерації футболу України Іван Федоренко.
В Одесі ж планують провести тендер для інвесторів, які хочуть реконструювати аеропорт у найближчий час. А готовий аеропорт буде вже в грудні, принаймні, саме таку дату озвучують місцеві чиновники.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас