Данилиниш: Банківську систему України чекають зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилиниш: Банківську систему України чекають зміни

5402
Банківська система, як показує світовий аналіз, у тому вигляді, у якому вона функціонувала до сьогодні, по такій системі функціонувати більше не буде. Про це сьогодні заявив журналістам міністр економіки України Богдан Данилишин. За його словами, будуть прийняті серйозні рішення щодо банківської системи України.
"Зараз вона функціонує в тому вигляді, у якому вона працювала протягом останніх 7 років. Найближчим часом будуть ухвалені рішення, які будуть погоджені з інтересами вкладників банків, а також виробників", - відзначив міністр. Постанову Національного банку України №319 від 11 жовтня Б.Данилишин розцінює як тимчасову.
"При стабілізації ситуації рішення, які були прийняті, дадуть можливість Україні подолати власні економічні негаразди фінансового характеру", - відзначив міністр.
Довідка. Правління Національного банку України 13 жовтня ввело в дію постанову №319 від 11 жовтня ц.р. з метою нейтралізації впливу зовнішньої фінансової кризи на економіку країни і забезпечення стабільності банківської системи, для захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банків, якою зобов'язало банки здійснювати активні операції в обсягах, досягнутих ними на цю дату.
Також, відповідно до постанови, Нацбанк заборонив дострокове розірвання договорів по вкладах банківських депозитів.
Крім того, НБУ ввів п’ятипроцентну маржу між курсом купівлі-продажу валюти на готівковому ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас