Експерти: Лондонських банкірів може чекати біржа праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Лондонських банкірів може чекати біржа праці

1035
Кількість вакансій у фінансовому секторі Лондона скоротилася у вересні на 14%; падіння відзначається третій місяць підряд, повідомляє агентство Bloomberg.
Кількість вакансій знизилася минулого місяця до 5922 позицій, за даними рекрутингового агентства Morgan McKinley. Після банкрутства кількох великих фінансових компаній кількість людей, які шукають роботу в цьому секторі, підскочила на 42%.
Із червня 2007 року банки світу - від Лондона до Нью-Йорка і Токіо - скоротили більше 130 тис. робочих місць. Після націоналізації британського банку Northern Rock Plc кількість робочих місць була зменшена на 25% - з 6 тис. до 4,5 тис.
"У сфері фінансових послуг і секторі рекрутингу для цієї галузі прийшли безпрецедентні часи, - вважає головний виконавчий директор Imprint Plc Роберт Тесіджер. - Практично неможливо пророчити, як буде виглядати модель наймання персоналу в лондонському Сіті в майбутньому".
Зарплати в лондонському Сіті, де розташовані офіси найбільших фінансових компаній, упали у вересні в середньому на 1% у порівнянні із серпнем - до середнього рівня 49,9 тис. фунтів.
До кінця 2009 року банки Великобританії можуть скоротити ще 62 тис. робочих місць і довести рівень зайнятості в цій галузі до мінімуму більш ніж за десять років (бл. 290 тис.), прогнозують експерти британського Центру економічних і ділових досліджень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас