Дефіцит держбюджету США побив історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит держбюджету США побив історичний рекорд

Казна та Політика
1204
Дефіцит держбюджету США за 2008 рік склав 454,8 мільярда доларів, що є рекордом за всю історію Америки. Про це повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс у середу, 15 жовтня, з посиланням на адміністрацію президента США.
Бюджетний рік у США закінчується 30 вересня, так що Білий дім уже підбиває його підсумки.
У порівнянні з 2007 роком, дефіцит виріс мало не в три рази. Рік тому він становив 161,5 мільярда. До цього найбільший річний дефіцит держбюджету був зафіксований в 2004 році - 413 мільярдів доларів.
Міністр фінансів США Генрі Полсон заявив, що цифри відображають проблеми на ринку нерухомості, а також уповільнення економічного зростання.
На тлі економічного спаду дохідна частина бюджету скоротилася, у той час як видаткова частина виросла за рахунок військових витрат, заходів з порятунку банківського сектора та боротьби з безробіттям, відзначається в заяві Мінфіну.
Проте, Мінфін США залишив прогноз бюджетного дефіциту в 2009 фіскальному році на рівні 482 мільярдів, незважаючи на те, що, за його ж оцінками, лише на підтримку банківського сектора США буде витрачено не менше трильйона доларів.
Аналітики відзначають, що "бюджетний дефіцит 2008 року - лише провісник того, що має бути." У наступному році ймовірна рецесія ще сильніше уріже дохідні статті бюджету, у той час як демократи в Сенаті домагаються виділення все нових коштів на порятунок економіки. На думку експертів, бюджет США в наступному році і без цих витрат може оновити рекорд дефіциту.
Раніше повідомлялося, що американський уряд придбає акції банків і фінансових інститутів США на 250 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас