5 найбільш зручних країн для життя топ-менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 найбільш зручних країн для життя топ-менеджерів

1252
Консалтингова компанія Hay Group підготувала щорічний огляд купівельної спроможності топ-менеджерів великих компаній*. Україна втратила позиції порівняно з 2007 роком (з 7-го місця опустилася на 34-те)
Лідирує Катар, який потрапив до огляду вперше, індекс 241,7. Загалом верх рейтингу окупований країнами, економіка яких базується на видобутку нафти. Там найвищий попит на топів і відповідно найвищі зарплати. Особливості сучасної економіки Катару - сприятливий інвестиційний клімат і великий дефіцит кадрів.
Позицію номер два другий рік поспіль посідають Об’єднані Арабські Емірати, індекс 218,2. Вартість життя у країнах Перської затоки зростає швидкими темпами, але зарплати керівників вищої ланки збільшуються ще швидше. Нафтогазову галузь в ОАЕ цілковито контролює держава.
Третя у списку Саудівська Аравія, що перемістилася з торішнього першого місця, індекс 210,1. Понад 80% робочої сили у нафтодобувних країнах Близького Сходу становлять експатріанти. Хоча зарплати в Саудівській Аравії у середньому вдвічі нижчі, ніж в ОАЕ і Катарі, вартість життя відносно невисока.
На четвертій сходинці Гонконг з індексом 199,6 (у 2007 році він посідав третє місце). Цей міжнародний торговельний і фінансовий центр традиційно вирізняється високими зарплатами (на чверть вищими, ніж в інших азійських країнах) і низькими податками.
Замикає п’ятірку лідерів уже другий рік Туреччина - 189,2. Економіка країни стрімко розвивається після її лібералізації у 1980-х. Значне зростання оплати праці топ-менеджерів зумовлене гострим дефіцитом власних кадрів відповідного рівня. Найближчим часом ця тенденція збережеться.
* Експерти Hay Group здійснювали розрахунок на підставі середнього заробітку керівників (рівень генерального директора/керівника підрозділу) національних та іноземних компаній і його співвідношення з вартістю життя та оподаткуванням у тому чи іншому регіоні. До огляду увійшла 51 країна, а за точку відліку було взято США, індекс яких становить 100 одиниць.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас