Кругман: США не підуть по стопах Карла Маркса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кругман: США не підуть по стопах Карла Маркса

931
Відомий економіст, лауреат Нобелівської премії нинішнього року Пол Кругман вітає план викупу державою акцій у дев'ятьох системоформуючих банках, радячи не лякатися "примари соціалізму".
"Це не прояв соціалізму, це прояв регулювання, нагляду та очолюваного урядом плану порятунку в надзвичайній ситуації", - заявив Кругман в ефірі фінансового телеканалу CNBC. Білий дім оголосив у вівторок про викуп акцій на $250 млрд у дев'ятьох найбільших банках при наданні своїх гарантій по їхніх кредитах заради відновлення довіри до банківської системи. Аналітики називали це найбільшим втручанням держави в життя Wall Street із часткової націоналізації.
"Ми не збираємося повертатися до Карла Марксв, але ми маємо намір знову відкрити деякі речі, які Франклін Рузвельт зрозумів ще 75 років тому", - нагадав теоретик політику влади в часи Великої депресії.
Кругман відомий як нищівний критик економічного курсу адміністрації Джорджа Буша, однак, за його словами, він уперше за час фінансової кризи побачив реальний пакет, що здатний зупинити кризу банківської системи. Економіст підтримує зміну ландшафту, у якому регулятори будуть відігравати більшу роль на Уолл Стріт, хоча і не вважає, що викуп акцій допоможе уникнути рецесії економіки США.
"Цей захід лише запобіг ще більш гіршим наслідкам", - сказав Кругман. Професор Прінстонського університету став лауреатом Нобелівської премії за "його аналіз структури торгівлі та географічного розподілу економічної активності", говориться в рішенні комітету. Він також є лауреатом престижної економічної премії Адама Сміта.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас