Яценюк вважає виправданим обмеження НБУ дострокової видачі депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вважає виправданим обмеження НБУ дострокової видачі депозитів

Кредит&Депозит
879
Голова Верховної Ради, який виконував обов'язок голови Національного банку 2004 року, член ради НБУ Арсеній Яценюк вважає виправданим обмеження Нацбанком дострокової видачі депозитів.
Про це він сказав журналістам після засідання експертної економічної ради.
З його слів, нинішня ситуація вимагає радикальних дій.
"Ці радикальні дії повинні бути підкріплені одним - посилом Національного банку і Кабінету Міністрів до людей для того, щоб повірили у те, що саме ці дії дадуть можливість зберегти як депозити цих людей, так і валюту цих людей і банківську систему у цілому. Так що інших дій Національний банк не міг здійснити", - сказав він, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати відповідну постанову НБУ.
Яценюк підкреслив необхідність виконання зазначеного рішення Нацбанку всіма фінансовими структурами.
На його думку, нинішня фінансова криза на українському ринку дуже схожа на кризу банківської системи 2004 року, тільки на цьому етапі вона супроводжується ще і світовою фінансовою кризою.
Спікер підкреслив, що як 2004 року, так і зараз не знімає своїх грошей з депозитів у банках для того, щоб продемонструвати свою впевненість у можливості подолати наслідки економічної кризи.
Він звернув увагу на необхідність налагоджених і погоджених дій Кабінету Міністрів і Нацбанку з вирішення ситуації, що склалася на фінансовому ринку.
Як повідомляло агентство, 13 жовтня НБУ обмежив дострокову видачу депозитів.
Зокрема, НБУ ухвалив банкам виконувати зобов'язання за всіма типами договорів з залучення коштів у будь-якій валюті тільки у разі настання строку завершення зобов'язань, незалежно від категорії контрагентів, проводити з метою недопущення дострокового зняття коштів роз'яснювальну роботу зі своїми клієнтами, а також активно проводити стимулюючу роботу із залучення готівки на депозити і пролонгації депозитних договорів.
У постанові також сказано, що виплати за умови настання строку, відповідно до договору, повинні здійснюватися негайно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас