Російських даішників будуть штрафувати за незаконні перевірки водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російських даішників будуть штрафувати за незаконні перевірки водіїв

285
Депутати Державної думи внесли на розгляд кілька поправок у Кодекс про адміністративні правопорушення, що передбачають установлення штрафів для інспекторів ДІБДР за необґрунтоване направлення водіїв на медичний огляд на стан алкогольного сп'яніння.
Відповідно до поправок співробітників Державтоінспекції планується штрафувати на 500 рублів у тому випадку, якщо в результаті медичного огляду водія буде отримано негативний результат. Якщо протягом шести місяців після накладення даного штрафу на даішника він знову відправить автовласника на огляд, що також зафіксує відсутність сп'яніння, то такий інспектор буде оштрафований на суму від двох до п'яти тисяч рублів.
Крім того, як відзначив один з авторів поправок і заступник голови комітету безпеки Геннадій Гудков, у законопроекті передбачається можливість присутності уповноваженої особи під час процедури огляду, щоб водії "не виявилися беззахисними, залишаючись один на один з медиками та співробітником ДІБДР".
За словами Гудкова, даішники найчастіше погрожують направленням на медичний огляд "з метою вимагання хабара". "А якщо інспектор не вміє відрізнити нормального водія від ненормального - його треба звільняти з роботи", додав Гудков. Він також відзначив, що метою нового законопроекту є захист прав автовласників та урівнювання відповідальності всіх громадян за свої дії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас