Підвищення цін на проїзд і ЖКГ перенесуть на Новий рік?! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення цін на проїзд і ЖКГ перенесуть на Новий рік?!

Казна та Політика
380
Підвищення тарифів на комунальні послуги та транспорт, обіцяних киянам з 1 листопада, схоже, удасться уникнути. Адже після того як мер Києва Леонід Черновецький заявив, що буде брати участь у дострокових виборах у Верховну Раду, першою справою, щоб підвищити свій рейтинг, він повинен "урятувати" киян від підвищення, пише газета "Сьогодні".
Заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко підтвердив це, повідомивши, що ціни на комунальні послуги підвищаться тільки під кінець року, однак він заявив, що з виборами це не пов'язано. Просто комісія ще працює і коли закінчить - не ясно. Поки ж тарифи зависли в повітрі - це стосується як ЖКГ, так і транспорту.
У столичній підземці говорять, що чекають "сигналу" Київміськадміністрації. "Ми поки не знаємо, коли підвищиться проїзд, тому що це рішення повинна прийняти влада", - говорять у метрополітені. Наполягати на швидкому підписанні там не збираються, говорять, що можуть почекати і до нового року. Те ж саме і з ЖКГ - чиновники, які раніше були впевнені, що підвищення буде вже в листопаді, посилаються на те, що поки працює депутатська група, коли вона закінчить, тоді і буде про що розмовляти.
Голова робочої групи з транспорту Олександр Зінченко нам упевнено заявив, що тарифи на проїзд повинні піднятися в січні, а не в листопаді, як було заявлено раніше, але не через вибори, а, мовляв, щоб метро встигло впровадити проїзні на рік. Нагадаємо: проїзд у метро хочуть зробити 2 гривні, а в наземці - 1,5 грн.
Начальник Головуправління ціноутворення Василь Яструбинський говорить, що робота над тарифами в цілому йде. "Ми одержали команду працювати над підготовкою, нових команд поки не надходило", - говорить він. Правда, уточнивши, що точна дата закінчення роботи поки невідома, оскільки її занадто багато.
Політолог Володимир Фесенко впевнений, що ціни піднімуться після Нового року. Але Леонід Михайлович і так нічим не ризикує. "З підвищенням тарифів зіткнуться представники середнього класу. Це ті люди, які навряд чи голосували за Черновецького. А от ті, у кого рівень життя нижче середнього, підвищення відчують мінімально - їх "підгодують" соцвиплатами".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас