Експерти: Наслідки фінансової кризи для України важко спрогнозувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Наслідки фінансової кризи для України важко спрогнозувати

Валюта
1920
Незалежні економісти позитивно оцінюють дії Нацбанку з обмеження коливань валютного курсу, а також заборону дострокової видачі депозитів населенню. У той же час вони відзначають непрогнозований характер впливу фінансової кризи на Україну.
Обмеження Нацбанком збільшення курсу іноземної валюти буде стимулювати банки України до перегляду своєї стратегії в умовах фінансової кризи, відзначив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.
Він вважає також адекватним і своєчасним кроком заборону банкам достроково видавати депозити населенню. Цей захід Нацбанк ввів строком на півроку. У той же час голова правління НБУ Володимир Стельмах пізніше заявив, що ця постанова буде діяти стільки, скільки це буде потрібно для стабілізації ситуації.
На думку Бураковського, це є сигналом про непередбачуваність розвитку кризи: "Сьогодні ніхто не знає до кінця, якими будуть масштаби впливу світових процесів на Україну і як довго та у якій формі Україна буде до цього адаптуватися". На думку економіста, ефективність антикризових заходів багато в чому буде залежати від координації фіскальних урядових заходів і монетарної політики Нацбанку.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас