Ірландія скоротить бюджетні видатки на 2,7 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія скоротить бюджетні видатки на 2,7 млрд. дол.

Казна та Політика
168
Уряд Ірландії готується представити комбінацію заходів з податкових підвищень і скорочення видатків, що оцінюється в 2 млрд. євро ($2,7 млрд.) у рамках розгляду бюджету 2009 року, повідомляє агентство Reuters.
Ірландія зіткнулася зі швидко падаючими надходженнями в скарбницю та найгіршою кризою за останні 25 років. Причинами на те стали різкий спад на ринку нерухомості після безперервного 10-річного буму, і глобальні фінансові проблеми. Все це привело до того, що Ірландія першою з європейських країн відчула на собі рецесію.
Бюджетний дефіцит за останній рік виріс в 3 рази і досяг 11,52 млрд. євро ($15,7 млрд.). Очікується, що наступний рік стане ще менш вдалим і тоді дефіцит, за попередніми розрахунковими даними, збільшиться до 14,79 млрд. євро.
Інакше кажучи, бюджетний дефіцит досягне в наступному році 7% від ВВП, що більш ніж в 2 рази перевищує встановлений у ЄС ліміт 3%.
Міністр фінансів Ірландії Браян Леніхан (Brian Lenihan) готується провести консультації з усіма міністерствами про подальше скорочення витрат. Це не торкнеться "соціалки", адже тепер через кризу доведеться збільшувати виплати допомоги з безробіття.
"Це правильний шлях, ми повинні пройтися по всіх відомствах, ми вже розглянули кожен аспект урядових витрат", - заявив Леніхан в інтерв'ю місцевому телеканалу RTE. Крім того, міністр не виключає введення відстрочки на виконання деяких програм у рамках Національного плану розвитку, що передбачає інвестиції 184 млрд. євро.
Серед деяких найбільш імовірних заходів, аналітики та ірландські ЗМІ називають підвищення прибуткового податку, акцизних і так званих "аеропортівських "зборів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас