Фінансова криза відстрочить введення в Чехії євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза відстрочить введення в Чехії євро

Казна та Політика
329
Чеська економіка і місцевий фінансовий сектор базується на здоровій основі, тому світова фінансова криза в цей час Чехію торкнеться лише побічно.
Про це заявив прем'єр-міністр Мірек Тополанек на зустрічі з аналітиками фінансових інститутів, з якими він зійшовся на думці щодо даного питання, передало у вівторок “Радіо Прага”.
З іншого боку, на думку Тополанека, порушення фінансового порядку загрожує довгостроковій стабільності, надійності фінансового сектора і проекту спільної європейської валюти. За оцінкою прем'єра, фінансова криза також викликає нові питання щодо прийняття Чехією євро.
Главу уряду підтримав голова Національного банку Чехії Зденек Тума. В інтерв'ю Чеському телебаченню він заявив, що через нинішню фінансову кризу остаточне рішення про дату прийняття європейської валюти уряд відкладе на невизначений термін.
Разом з тим, нинішня ситуація на фінансових ринках може вплинути на майбутнє головування Чехії в ЄС, що перейде до неї в січні 2009 року. Аналогічні побоювання висловив віце-прем'єр у справах Євросоюзу Олександр Вондра. Вондра вважає, що велика увага в ЄС відтепер буде приділятися питанню контролю над банками та іншими фінансовими інститутами. Фінансова криза стала новим пріоритетом в ЄС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас