Мінфін США купить привілейовані акції провідних фінкомпаній на 250 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США купить привілейовані акції провідних фінкомпаній на 250 млрд дол.

Казна та Політика
160
Міністерство фінансів США оголосило про подальші заходи підтримки фінансово-банківського сектора. Зокрема, держава має намір придбати привілейовані акції провідних фінансових компаній на 250 млрд дол.
У повідомленні Міністерства фінансів указується, що частка участі держави в капіталі кожного конкретного банку або фінкомпанії не перевищить 25 млрд дол. Банки, що бажають брати участь у цій програмі, повинні подати свої заявки до 14 листопада поточного року.
Напередодні Джордж Буш пообіцяв вжити заходів для надання допомоги американським банкам в одержанні доступу до капіталу. Крім того, спільно зі своєю адміністрацією він має намір уживати заходів для зміцнення фінансової системи і розморожування кредитних ринків.
Варто відзначити, минулого тижня низка держав вжили заходів із захисту фінансової системи. Так, влада Португалії оголосила про виділення 20 млрд євро на забезпечення гарантій банкам, а Норвегія планує надати фінустановам 41 млрд євро з метою не допустити кризи ліквідності. Крім того, у минулу п'ятницю Європейський центробанк (ЄЦБ), Банк Англії і ЦБ Швейцарії розмістили на фінансових ринках 120 млрд дол. для підтримки ліквідності. При цьому ЄЦБ, що представляє інтереси 15 країн єврозони, розмістив 100 млрд дол., а Банк Англії і ЦБ Швейцарії - по 10 млрд дол. кожний.
Нагадаємо, 3 жовтня ц.р. палата представників конгресу США схвалила пакет заходів з підтримки американської економіки на 700 млрд дол. У цей же день документ ліг на стіл Дж.Буша, що поставив під ним свій підпис. Днем раніше на користь закону проголосували американські сенатори. Перед голосуванням вони схвалили доповнення до базового плану викупу "поганих" іпотечних активів, які дозволили обійти партійні розбіжності із приводу виділення настільки величезних бюджетних коштів на порятунок фінансових компаній.
У модифікований антикризовий проект увійшли пункти про тимчасове збільшення ліміту на страхове покриття банківських депозитів федеральною владою з 100 тис. до 250 тис. дол. При цьому Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) одержить потенційно необмежений доступ до фондів Міністерства фінансів США. Другим ключовим доповненням стали податкові послаблення для бізнесу та індивідуальних платників податків на загальну суму 110 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас