"Київенерго" хоче підвищити тарифи киянам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" хоче підвищити тарифи киянам

Енергетика
214
"Київенерго" пропонує підвищити тарифи на теплову енергію для населення в 1,9 рази, для всіх інших споживачів - в 1,5 рази.
Про це повідомив на прес-конференції голова правління "Київенерго" Сергій Титенко.
За його словами, це тільки пропозиція, а остаточне рішення буде приймати Київська міська держадміністрація. "Для компанії неважливо - підвищення тарифів чи компенсації з бюджету. Для нас важливо покрити видатки", - сказав він. За його словами, заборгованість споживачів за теплову та електроенергію становить 969,5 млн грн. Найбільшими боржниками є управління житлового господарства, відомче житло і ЖКГ.
Заборгованість населення за електроенергію становить 62 млн грн. С.Титенко відзначив, що нинішній тариф на теплову енергію не покриває навіть її собівартість. За підрахунками, збитки компанії в 2008 р. через невідповідність тарифів на електро- і теплоенергію складуть 801 млн грн.
У бюджеті Києва на компенсацію збитків передбачено близько 408 млн грн, що становить 50%. "Тариф на послуги повинен бути таким, яким він повинен бути. Усі, хто не може платити по тарифах, які економічно обґрунтовані, повинні одержувати дотації", - відзначив Титенко. Він також відзначив, що "Київенерго" готове до опалювального сезону 2008-2009 р.
За його словами, на сьогодні до тепла підключені всі пологові будинки, стаціонарні лікувальні заклади, 66 дитсадків і 30 шкіл.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас