Акції Morgan Stanley подорожчали на 66% на домовленості з Mitsubishi UFJ про інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Morgan Stanley подорожчали на 66% на домовленості з Mitsubishi UFJ про інвестиції

Фондовий ринок
283
Котирування акцій американського банку Morgan Stanley злетіли на початку торгів у понеділок на 66% після повідомлення про досягнення домовленості з японським Mitsubishi UFJ Financial Group про інвестиції на суму $9 млрд, пише агентство Bloomberg.
Ціна паперів Morgan Stanley підскочила на $5,35 - до $15,03.
Як повідомлялося раніше, американський банк домовився про зміну умов інвестування $9 млрд японським Mitsubishi UFJ Financial Group і надасть йому замість звичайних 21% привілейованих акцій.
Причиною зміни умов угоди стало падіння вартості акцій Morgan Stanley на 60% минулого тижня. При цьому розмір пакета акцій, які Morgan Stanley віддасть найбільшому банку Японії за капіталізацією, не змінився в порівнянні з раніше досягнутою домовленістю - 21%.
За новими умовами Mitsubishi UFJ одержить конвертовані привілейовані акції Morgan Stanley на $7,8 млрд, які будуть конвертуватися у звичайні акції за ціною $25,25 проти раніше оголошених $31,25. Інша частина інвестицій - $1,2 млрд - піде на неконвертовані привілейовані акції. По обох видах привілейованих акцій виплачуються 10%-ві дивіденди.
Котирування звичайних акцій американського банку завершили торги в п'ятницю на рівні $9,68 за штуку, що на 62% нижче від ціни, що Mitsubishi UFJ погодився заплатити. Це викликало побоювання на ринку, що угода не буде завершена 14 жовтня, як було заплановано.
Одержання інвестицій з боку Mitsubishi UFJ є критичним для Morgan Stanley для того, щоб зберегти рейтинги на нинішніх рівнях, заявило минулого тижня агентство Moody's. У минулий четвер воно поставило на перегляд з можливістю зниження рейтинг банку "A1".
"Незважаючи на дуже складну обстановку, Mitsubishi UFJ і Morgan Stanley продемонстрували обопільну прихильність цьому стратегічному альянсу та переглянули умови інвестицій у найкращих інтересах обох компаній та їхніх акціонерів", - заявив президент і головний виконавчий директор японського банку Нобуо Куроянагі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас