КРУ заявило, що Ющенко штовхає Тимошенко на бюджетне правопорушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ заявило, що Ющенко штовхає Тимошенко на бюджетне правопорушення

Казна та Політика
1274
Головне контрольно-ревізійне управління висунуло вимогу прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко щодо недопущення бюджетних правопорушень при фінансуванні проведення позачергових виборів народних депутатів, призначених указом Президента України. Про це повідомили в прес-службі ГоловКРУ.
"Керуючись нормами статті 10 і частини другої статті 12 Закону України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні" і статтею 116 Бюджетного кодексу, висуваємо вимогу щодо недопущення порушень законодавства України при здійсненні фінансування позачергових виборів народних депутатів винятково за рахунок коштів державного бюджету України, спеціально окремим рядком передбачених у державному бюджеті шляхом внесення змін у Закон про Державний бюджет України на відповідний календарний рік", - говориться в повідомленні.
У ГоловКРУ заявляють, що "спроба профінансувати проведення позачергових виборів за рахунок резервного фонду держбюджету є протизаконною і штовхає уряд на здійснення бюджетного правопорушення". Зокрема, у відомстві відзначають, що фінансування виборів з резервного фонду буде суперечити закону "Про вибори народних депутатів", яким "чітко визначений порядок їхнього фінансування, - винятково за рахунок коштів державного бюджету, виділених на підготовку та проведення виборів депутатів, з передбаченням обсягу коштів у бюджеті окремим рядком".
У ГоловКРУ відзначають, що якщо уряд прийме рішення про використання коштів резервного фонду на проведення позачергових виборів, то це буде нецільовим використанням бюджетних коштів. "Результатом такого незаконного рішення стане скорочення фінансування з резервного фонду витрат, призначених для подолання наслідків стихійного лиха в 6 областях України", - заявляють у ГоловКРУ.
У ГоловКРУ також відзначають, що, відповідно до Кримінального кодексу, використання службовою особою бюджетних коштів всупереч їхньому цільовому призначенню, предметом яких були бюджетні кошти в особливо великих розмірах, або зроблені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на термін від двох до п'яти років або позбавленням волі на термін від двох до шести років, з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.
У ГоловКРУ також відзначають, що у випадку фінансування позачергових виборів за рахунок коштів резервного фонду в діях посадових осіб уряду вбачаються також ознаки перевищення службових повноважень.
Нагадаємо, Президент Віктор Ющенко відзначає, що в резервному фонді досить коштів на проведення дострокових виборів.
Як відомо, ГоловКРУ очолює екс-депутат від БЮТ Микола Сивульський.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас