Баффет за тиждень втратив на біржі 10,4 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет за тиждень втратив на біржі 10,4 млрд дол.

Фондовий ринок
2046
Інвестфонд Berkshire Hathaway Inc., керований легендарним мільярдером Уорреном Баффетом, можливо, втратив більше $10,4 млрд. на акціях компанії Coca-Cola Co. і банку Wells Fargo & Co., повідомляє Bloomberg.
Інвестиційний портфель компанії Баффета знецінився на 17%, що трохи менше від втрат індексу S&P 500, що знизився на 18%. Цінні папери виробника безалкогольних напоїв Coca-Cola, що є головними інвестиціями Berkshire, втратили 21%.
Акції банку Wells Fargo, що після придбання найбільшого американського ощадного банку Wachovia Corp. став власником найбільшої банківської мережі в США, опустилися на 18%. Таким чином, тільки ці обидва активи Баффета подешевшали на $4 млрд.
"Це був історичний тиждень, тиждень повний страху і невизначеності. Усе порушено цією кризою, навіть акції Berkshire і ціни на них", - вважає голова YCMNet Advisors Майкл Йосікамі, у керуванні якого перебуває $1 млрд., включаючи акції Berkshire.
За словами самого Баффета, він розглядає поточну ситуацію як можливість вкласти свій капітал. Він відомий тим, що вибирає недооцінені компанії, що мають стратегічні переваги перед конкурентами. За останні 2 місяці мільярдер повністю скористався ситуацією і придбав кілька активів, на які в інших охочих просто не виявилося коштів через глобальну кредитну кризу.
Фонд Баффета досяг угод з Goldman Sachs Group Inc. - найприбутковішою фінансовою установою Уолл Стріт, а також з корпорацією General Electric Co., купивши привілейовані акції на $8 млрд. з умовою виплати по них 10% дивіденду. Це дозволить Berkshire заробляти по $800 млн. за рік, якщо тільки ці компанії не збанкрутують.
"Ці 10% гарантованих виплат здавалися непоганими, коли Баффет укладав угоди. Але тепер, коли ви бачите жахливу ситуацію на фондових ринках, його інвестиції виглядають із кожним днем усе краще і краще", - міркує Йосікамі.
Інвестиції Berkshire у цінні папери найбільшого виробника товарів для дому в США Procter & Gamble Co. втратили минулого тижня $1,21 млрд. Частка Баффета в American Express Co. знизилася на $1,17 млрд.
Інвестор відвів провідну роль всім перерахованим вище компаніям у своєму річному звіті, відзначивши при цьому, що дохід по паперах компаній збільшився принаймні на 12% торік. Незважаючи на те, що акції банку Wells Fargo продемонстрували деяке зниження прибутковості через інвестиції в боргові облігації, інвестор упевнений, що "його реальна цінність збільшилася".
"Ті компанії, частки в яких він має і які втрачають сьогодні, наприклад, як American Express, більше не торгуються на основних принципах. Вони торгують на побоюваннях'', - відзначає засновник Pabrai Investment Funds Мохниш Пабрай.
Баффет став кумиром серед інвесторів, зібравши близько 31 тис. своїх акціонерів для участі в щорічних зборах 2008. Інвестфонди і незалежні інвестори наслідують його вибори для того, щоб повторити успіх легендарного інвестора.
Останнє дослідження його інвестиційної стратегії показало, що протягом 31 року повернення від вкладених коштів складе 25% річних, що в 2 рази перевищує прибуток компаній S&P 500.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас