Moody's: Держпідтримка російських банків навряд чи приведе до підвищення рейтингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Держпідтримка російських банків навряд чи приведе до підвищення рейтингів

Кримінал
269
Міжнародне рейтингове агентство Moody's вважає, що заходи російського уряду з підтримки банківського сектора навряд чи приведуть до якогось підвищення рейтингів, оскільки ліквідність і капітал будуть надані переважно банкам з держучастю, рейтинги яких уже передбачають високий рівень системної підтримки.
Більше того, недавні заходи уряду розцінюються Moody's як тимчасова підтримка банківській системі й отже, не вплинуть на довгострокові рейтинги агентства.
У той же час, заходи навряд чи допоможуть запобігти зниженню рейтингів банків з відносно слабкою бізнес-моделлю, не обов'язково викликаною тимчасовими проблемами з фінансуванням. Фактично, фінансова криза може відкрити фундаментальну слабість якості активів, капіталу або бізнес-моделі.
Moody's відзначає ризик того, що надана урядом ліквідність може не бути розподілена держбанками серед інших приватних банків, невеликої та середньої величини, оскільки поки незрозуміло, які стимули та механізми зниження ризику будуть у держбанків, залучених у подібне кредитування. Якщо держбанки не зможуть повністю перерозподілити ліквідність, обсяг держпідтримки може виявитися недостатнім для подолання кризи на банківському ринку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас