Меркель: Для стабілізації фінансових ринків необхідні скоординовані зусилля урядів всіх країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Для стабілізації фінансових ринків необхідні скоординовані зусилля урядів всіх країн

Казна та Політика
128
Для стабілізації фінансових ринків необхідні скоординовані зусилля урядів всіх зацікавлених держав, вважає канцлер Німеччини Ангела Меркель.
"Замість того, щоб кожна країна діяла по-своєму, краще координувати наші зусилля в Європі і у всьому світі", - заявила Меркель в інтерв'ю німецькій пресі.
При цьому вона додала, що ці дії потрібні "не на користь банків, а на користь людей", передає Associated Press.
Слова Меркель до теперішнього часу розходилися з реальними кроками Берліна. Так, недавно в ЗМІ з'являлися повідомлення про те, що Франція і Італія виступають за створення загальноєвропейського фонду обсягом 300 млрд євро для надання допомоги фінансовим компаніям по аналогії з "планом Полсона" в США.
Проте Міністерство фінансів ФРН не підтримало цю ідею, а в офіційних заявах європейських лідерів по фінансовій кризі мови про подібний фонд взагалі не йшло. Замість цього уряди окремих країн ЄС вважали за краще поодинці рятувати свої банки.
Так, уряд Меркель оголосив про гарантування всіх депозитів приватних осіб в німецьких банках, а також врятував компанію Hypo Real Estate - банк, що працює у сфері нерухомості. Hypo Real Estate , що опинився на межі банкрутства, буде виділена кредитна лінія на 50 млрд євро - з державної казни і коштів приватних компаній.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас