Суддя самовільно розпорядився газопроводом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суддя самовільно розпорядився газопроводом

Кримінал
228
У Луганській області в результаті рішення судді в приватну власність потрапила ділянка газопроводу. У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викритий суддя, внаслідок рішення якого в приватну власність потрапила ділянка газопроводу, що є стратегічним об'єктом.
Як повідомили в Департаменті зв'язків із громадськістю МВС України, суддя без всестороннього вивчення матеріалів справи, виніс незаконне рішення про визнання дійсним договору покупки-продажу недобудованої ділянки магістральних газопроводів і визнання права власності на згадані ділянки за приватним підприємством, що нібито придбало зазначене майно в товариства з обмеженою відповідальністю.
Під час розслідування з'ясувалося, що фактично трубопровід є стратегічним об'єктом, переданим в 1992 році на баланс державної компанії, і не підлягає відчуженню. Надалі на підставі зазначеного рішення приватне підприємство демонтувало зазначені ділянки газопроводу. У такий спосіб державі завданий збиток на загальну суму 6,8 млн. грн.
Прокуратурою порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас