G-7 пропонує "жорсткий план дій" з подолання світової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G-7 пропонує "жорсткий план дій" з подолання світової кризи

Казна та Політика
660
Міністри фінансів країн "великої сімки" (G-7) розробили "жорсткий план дій", завдяки якому можна буде подолати світову фінансову кризу.
Про це повідомив глава міністерства фінансів США Генрі Полсон після зустрічі з колегами у Вашингтоні, передає британський телеканал Sky News.
Згідно з планом, необхідно прийняти заходи, щоб запобігти розоренню основних фінансових систем; забезпечити можливість залучати капітал як з приватних, так і з державних джерел для відновлення кредитних операцій; гарантувати широкий доступ банків і інших фінансових інститутів до ліквідності і фінансування; забезпечити надійність національних програм по страхуванню внесків; при необхідності приймати заходи для відновлення діяльності вторинних ринків іпотечних і інших цінних паперів.
Відзначимо, що в зустрічі для обговорення світової фінансової кризи вперше візьме повноправну участь Росія. Про це повідомив за підсумками переговорів у Вашингтоні віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін. За словами віце-прем'єра, Росія приєднається до обговорення, яке традиційно проходить у форматі "великої сімки". Він також відзначив, що участь Росії "дуже значуща" і, зокрема, дозволить внести зміни до "формату G-7".
До групи країн "великої сімки" входять Японія, Німеччина, Франція, Італія, Канада, Великобританія і США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас