Банкіри: НБУ під силу впоратися з ситуацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: НБУ під силу впоратися з ситуацією

Валюта
1349
Банкіри впевнені в здатності Національного банку підтримувати стабільність курсу гривні і ліквідність банківської системи.
"Нічого страшного нема, і цілком під силу НБУ впоратися із ситуацією", - вважає голова правління Терра Банку Сергій Щербина.
Він також відзначив, що економіці та банківській системі ніщо не загрожує, тому що резервів Нацбанку цілком достатньо для стабілізації ситуації.
Голова правління Українського професійного банку Андрій Лихочас також вважає, що Нацбанк здатний утримувати стабільність у банківській системі.
"Боятися нема чого, тому що запаси Нацбанку перевищують зовнішні борги, які винні банки в найближчій короткостроковій перспективі", - сказав він.
Лихочас також відзначив, що у випадку панічних настроїв серед населення і масових спроб зняти депозити з рахунків, нацрегулятор може ввести заборону на видачу вкладів на короткий термін, щоб не допустити негативних наслідків.
"У нас народ свідомий. Якщо вони почнуть витягати гроші, то нікому краще не стане", - додав він.
На думку голови правління Трансбанку Олександра Адлера, Національний банк безумовно здатний підтримувати стабільність курсу гривні і ліквідність банківської системи.
"Тільки Нацбанк і може це зробити. І дуже легко, адже він регулятор", - сказав Адлер.
У розпорядженні НБУ, як вважають банкіри, досить ресурсів для проведення відповідної політики.
Як повідомлялося, банкіри сподіваються на адекватне та зважене висвітлення засобами масової інформації фінансово-економічної ситуації, тому що ситуація в банківській системі може погіршуватися на підставі лише панічних повідомлень у ЗМІ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас