Дж.Буш: США приймуть агресивніші заходи для боротьби з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дж.Буш: США приймуть агресивніші заходи для боротьби з кризою

Казна та Політика
388
Президент США Джордж Буш в черговий раз виразив упевненість в тому, що країна зможе справитися з фінансовою кризою, що вибухнула.
Виступаючи на прес-конференції у Вашингтоні із заспокійливим зверненням до нації він також пообіцяв, що уряд прийматиме агресивніші заходи по боротьбі з кризою.
Американський президент відзначив, що уряд США працює в щільному контакті з іншими країнами при виробленні вирішень кризових проблем. За словами Дж.Буша, Міністерство фінансів має намір якнайскоріше втілити в життя прийнятий недавно план з викупу з ринку неліквідних активів, забезпечених іпотекою.
При цьому Дж.Буш визнав, що паніка на ринках провокує сама себе, і це утрудняє вирішення проблеми.
Свою заяву президент зробив на фоні обвалення фондових ринків по всьому світу. За останні дні провідні світові майданчики мало не щодня фіксували падіння провідних індексів на 4-10%. Не став виключенням і американський ринок. Зокрема, індекси S&P і Dow Jones впали до 5-річних мінімумів. Сьогодні ринок США відкрився черговим обвалом, проте в ході сесії зумів трохи відіграти своє падіння.
Відзначимо, що президент США демонструє оптимізм на фоні похмурих прогнозів експертів, які обіцяють посилення ситуації на ринку країни. Аналітики нарікають на відсутність виразного плану дій американського уряду після того, як антикризовий закон на 700 млрд дол. не вплинув належним чином на інвесторів, які продовжують розпродавати фондові активи. Втім, на думку адміністрації Дж.Буша, для того, щоб антикризовий пакет заходів запрацював в повну силу, знадобиться час. Скільки саме його буде потрібно, доведеться відповідати вже новому главі Білого дому.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас