Донеччанин організував у Києві конвертаційний центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донеччанин організував у Києві конвертаційний центр

Кримінал
717
Працівники головного відділу податкової міліції ДНІ в Шевченківському районі Києва виявили в центрі міста, на вулиці Саксаганського, конвертаційний центр.
Як повідомили в прес-службі УНМ ДПА в Києві, офіс конвертаційного центру розміщався у двох кімнатах - на четвертому поверсі офісного будинку. Організатором його виявився житель Донецька, 1970 р. р.
В одній з кімнат була так звана приймальня. Тут відбувалися безпосередні контакти з "клієнтами" - представниками комерційних структур, які хотіли перевести в готівку або конвертувати приховані від оподатковування кошти. Саме тут здійснювався обмін первинними бухгалтерськими документами, за якими фіктивні угоди і господарські операції повинні були набути правдивий вигляд. В іншій кімнаті було офісне обладнання та оргтехніка, за допомогою яких підтримувався зв'язок з банківськими установами, друкувалися документи.
Тут податківці знайшли штампи і печатки фіктивних підприємств, факсиміле підписів посадових осіб, пакети документів для реєстрації нових фіктивних структур, підроблені первинні бухгалтерські документи та ін.
Там же, на гарячому, податківці вилучили готівкою понад 3 мільйонів гривень і 17 тисяч доларів США, які призначалися для розрахунків із клієнтами.
Ведеться слідство.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас