Хмари згущаються над Morgan Stanley після падіння акцій на 26% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хмари згущаються над Morgan Stanley після падіння акцій на 26%

Фондовий ринок
1213
Акції Morgan Stanley упали в четвер на 26% - до мінімального за останні 10 років рівня, на тлі зростаючих побоювань інвесторів із приводу долі найбільших світових банків.
Акули кружляють ближче до Morgan Stanley, пише The Wall Street Journal. Банк сильно залежить від зовнішнього кредитування і має ризиковані облігації. За останні тижні клієнти хедж-фондів забрали з Morgan Stanley близько 1/3 своїх грошей, компанія не може випускати нових боргових зобов'язань.
Агентство Moody's поставило в четвер на перегляд з можливістю зниження рейтинг банку, що становить A1. Прогноз рейтингу для Goldman Sachs, іншого банку Уолл-стріт, змінений на негативний.
Morgan Stanley розраховує знизити тиск за рахунок залучення капіталу $9 млрд від Mitsubishi UFJ. Однак ціна покупки акцій банку ($25), уже погоджена сторонами, тепер уже в 2 рази перевищує поточну ціну, і замість 21% акцій за ті ж гроші японський банк тепер міг би одержати більше 60%.
Майбутнє Morgan Stanley залежить від того, чи виконає Mitsubishi свої зобов'язання. У четвер обидві сторони заявили, що угода йде за планом.
Аналітики вважають, що капітал Morgan достатній, щоб протриматися до третього кварталу 2009 року.
У четвер падали й акції інших фінансових інститутів. Merrill, що купить Bank of America, втратив 26%, акцій Credit Suisse - 21%, Wells Fargo - 15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас