Citigroup відмовилась від купівлі банку Wachovia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup відмовилась від купівлі банку Wachovia

Фондовий ринок
887
Американська фінансова корпорація Citigroup, що планувала придбати банк Wachovia і заперечувала його покупку банком Wells Fargo, у четвер увечері оголосила про вихід із суперечки навколо угоди через неможливість прийти до взаємоприйнятого рішення. "Citigroup завершила переговори з Wells Fargo із приводу угоди з банком Wachovia.
Citi продовжить вимагати компенсації та штрафні санкції у зв'язку з несумлінним розірванням угоди і стороннім втручанням", - говориться в оприлюдненому прес-релізі Citigroup. У минулу п'ятницю стало відомо, що один з найбільших багатопрофільних банків США Wachovia Corp., що зіткнувся із кризою ліквідності, уклав з американським банком Wells Fargo угоду про злиття всупереч раніше даній згоді на угоду з Citigroup.
За повідомленням Wells Fargo, сума угоди, що буде здійснена шляхом обміну акціями, складе близько $15,1 млрд. Тим часом, у понеділок американська Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) повідомила про те, що активи Wachovia має намір викупити корпорація Citigroup. Передбачалося, що Citigroup прийме на себе $42 млрд збитків по кредитному портфелі Wachovia, загальний обсяг якого становить $312 млрд. FDIC у свою чергу мала намір компенсувати Citigroup всі втрати, які перевищать $42 млрд, натомість на одержання від Citigroup цінних паперів на $12 млрд.
Домовленість про угоду між Wachovia і Wells Fargo є очевидним порушенням ексклюзивної угоди між Citi та Wachovia, - раніше заявила Citigroup, що наполягала на тому, щоб Wachovia і Wells Fargo розірвали угоду. Банк Wachovia, штаб-квартира якого знаходиться в штаті Північна Кароліна, раніше вів переговори про злиття з американським інвестиційним банком Morgan Stanley.
Однак останній призупинив переговори після того, як Федеральна резервна система США дозволила йому змінити статус на банківську холдингову компанію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас