Ціни на паливо в Україні можуть стабілізуватися в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на паливо в Україні можуть стабілізуватися в жовтні

Енергетика
426
Ціни на моторні бензини і дизельне паливо в Україні в жовтні поточного року перестануть знижуватися та стабілізуються, вважає директор ТОВ "Параллель-М Лтд" (Донецьк) Дмитро Кулик.
"Ми припускаємо, що в жовтні ціни на паливо, у найкращому разі, стабілізуються", - сказав він журналістам у четвер, коментуючи ситуацію на паливному ринку країни.
За словами Д.Кулика, основним фактором, що впливає на собівартість палива, у цей час є курс долара США на міжбанківському валютному ринку.
Він відзначив, що 90% нафти та нафтопродуктів закуповується за кордоном, де продукція котирується в доларах США.
"За останній неповний місяць долар зміцнився майже на одну гривню - з 4,85 до 5,9 грн/$1. Це означає, що за тонну палива вартістю $900 необхідно тепер заплатити майже на 1000 грн більше", - підкреслив він.
Директор компанії також додав, що тільки валютний фактор додав ціні близько 75 коп./л.
"Тому оптимістичний прогноз на жовтень - стабільність цін", - сказав Д.Кулик.
У той же час він звернув увагу на те, що у вересні на паливному ринку відбулося кілька стрибкоподібних різких знижень вартості нафтопродуктів, при кожному з яких ціна на паливо всіх марок змінювалася в межах 10-20 копійок на літрі.
"У нашій мережі АЗС під ТМ "Паралель" у вересні ціна на паливо змінилася убік зменшення: у цілому по бензину - на 5%, по дизельному паливу - на 4%, по газу - на 3%", - уточнив він.
За даними Мінекономіки, у вересні дизпаливо на АЗС України подешевшало на 4,2%, бензин А-76 - на 5,4%, А-95 - на 6,3%, однак у жовтні зниження цін припинилося, а в цілому з початку року роздрібні ціни на дизпаливо в країні виросли на 26,8%, бензин А-76 - на 13,6%, А-95 - на 16%.
Компанія "Паралель М" заснована в 1995 році. Під ТМ "Паралель" працюють 18 АЗС у Донецьку та Донецькій області. Компанія є ексклюзивним постачальником литовського палива Ventus у Донецькій, Сумській, Кіровоградській, Луганській областях, АРК і Севастополі.
У цей час мережа АЗС під ТМ "Гефест" і "Пітстоп" працює в Донецькій, Луганській, Кіровоградській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Закарпатській областях та АРК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас