Міллер: "Газпром" не бачить для себе ніяких ризиків в зв'язку з проблемами на світових фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: "Газпром" не бачить для себе ніяких ризиків в зв'язку з проблемами на світових фінансових ринках

Енергетика
369
ВАТ "Газпром" не бачить для себе ніяких ризиків у зв'язку із проблемами на світових фінансових ринках. Про це заявив голова концерну Олексій Міллер, повідомляє російський телеканал "Вести".
"Ніяких ризиків нема", - сказав О.Міллер, нагадавши, що з 1 жовтня ціна на газ для Європи склала історичний максимум - 500 дол. за тис. куб. м.
За словами голови "Газпрому", падіння світових нафтових цін не завдає збитку ціновій політиці компанії. "Робота підприємств газової галузі побудована на інших принципах і, навіть якщо щось критичне відбувається на ринку нафти, то в газових компаній завжди є як мінімум півроку, щоб проаналізувати свої фінансові справи", - сказав О.Міллер.
Голова "Газпрому" підкреслив, що концерн не зазнає ніяких проблем із залученням кредитних ресурсів. "Для нас залучення кредитних ресурсів не є якимсь критичним моментом. До нас у чергу вишиковуються", - сказав він.
О.Міллер навіть не виключив можливість того, що компанія перегляне програму запозичень на 2009 р. "Ми ще подумаємо, скільки залишити на 2009 р. у програмі запозичень. Ми подивилися проект нашого бюджету на 2009 р. Там цифри вже набагато більші, ніж в 2008 р., а ми і за 2008 р. не все використали", - сказав О.Міллер.
Голова "Газпрому" засумнівався в тому, що при нинішніх умовах ринку "Газпрому" взагалі знадобляться запозичення в першому і другому кварталі 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас