Шаповалов: Ресурсну допомогу НБУ попросили 25 українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шаповалов: Ресурсну допомогу НБУ попросили 25 українських банків

Валюта
6649
Кредитну підтримку з боку Національного банку України (НБУ) попросили 25 кредитно-фінансових установ, повідомив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.
"Сьогодні (8 жовтня) у нас проходить плановий тендер з рефінансування банків. Звернулися 25 банків із проханням про кредит для підтримки ліквідності. Ми задовольнили їхні заявки на загальну суму на 1,66 млрд грн. Ліквідність у банківській системі висока", - сказав він газеті "Дело".
За словами Шаповалова, зростання попиту на ресурси пов'язане з побоюваннями населення на тлі негативних економічних новин з Європи та США.
Як повідомила газета "Комерсант-Україна", банк "Надра" (Київ) 8 жовтня одержав від банківського регулятора річний кредит у розмірі 1,5 млрд грн під 12% річних, щоб розрахуватися по зовнішніх боргах на $230 млн.
"Ми одержали від Нацбанку 1,5 млрд грн на один рік. Кошти підуть на рефінансування синдикованого кредиту. Взяли трохи із запасом, щоб вирішити всі питання, пов'язані із зовнішніми позиками до кінця року", - цитує видання президента банку "Надра" Ігоря Гіленка.
У свою чергу, газета "Экономические известия" повідомляє, що з 25 банків, що звернулися до НБУ за підтримкою, задоволені заявки 23 банків. Найбільші кредити під заставу портфеля юридичних осіб одержали "Родовід Банк" (Київ) і "Надра". За даними видання, позики просили також Альфа-Банк, Кредитпромбанк і "Фінанси та Кредит" (усі - Київ).
"У цілому НБУ надав низці комерційних банків рефінансування на суму 3,17 млрд грн для виконання своїх зобов'язань... Кредити надані на термін до 300-365 днів під 12% річних", - відзначає газета.
Як повідомлялося, залишки коштів на коррахунках українських банків до початку дня 8 жовтня становили 21,391 млрд грн, тоді як 1 жовтня - 24,186 млрд грн.
Наприкінці вересня Нацбанк України вирішив підтримати ліквідність Промінвестбанку і відкрив для нього кредитну лінію на 5 млрд грн. Кошти надані на термін до року під 12% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас