Експерт: Відкладений попит внаслідок іпотечної кризи може спричинити різкий стрибок цін на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відкладений попит внаслідок іпотечної кризи може спричинити різкий стрибок цін на житло

Нерухомість
1223
Відкладений попит внаслідок іпотечної кризи може привести до різкого стрибка цін на житло. Таку думку висловив віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості України (АСНУ) Сергій Злидень сьогодні під час конференції "Ринок житла-2008".
"На 2009 рік ми можемо одержати таку ж ситуацію. Я говорю і про первинний, і про вторинний ринки житла, як у Москві трирічної давнини. Тоді Москва пережила будівельний бум, і на певному етапі ринок завмер. Однак з'явилося поняття відкладеного попиту, і через рік відбувся різкий стрибок цін, тобто нерухомість стояла-стояла, і відбувся різкий стрибок цін на 20%. Ми практично можемо повторити цей шлях", - сказав він.
С.Злидень вважає, що іпотечна криза в Україні створена штучно: був обраний удалий момент ревальвації гривні, тому що цього року наступає період рефінансування українських банків. У цей час Нацбанк підвищив дисконтну ставку з 8 до 10%, і банки змушені були призупинити іпотечні програми, оскільки це невигідно.
За даними експерта, сьогодні на вторинному ринку житла з'явилося поняття торгу на 3-5%, а ціни зафіксувалися на рівні весни цього року. У той же час наприкінці серпня - на початку вересня ціни на вторинне житло були необґрунтовано підвищені на 3-5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас