Експерт: Зниження ставок центробанками малоефективно в масштабах кризи, що розвивається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження ставок центробанками малоефективно в масштабах кризи, що розвивається

Фондовий ринок
809
Зниження ставок світовими центральними банками малоефективно в поточних масштабах глобальної фінансової кризи, що розвивається. Так вважає аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
За її словами, у зв'язку з ухваленням рішення світовими центробанками про зниження процентних ставок акції на торгах у Європі і ф'ючерси на індекси США трохи відновили позиції після серйозних втрат напередодні. Це був лише тимчасовий відскік на локальне поліпшення на тлі загального негативного тла, після чого значення європейських індексів та американських ф'ючерсів повернулися до рівня сьогоднішнього відкриття, повідомила аналітик.
Як відзначила О.Євдоченко, "перша реакція ринків на зниження ставок була, природно, позитивною, але залишається відкритим питання, чи будуть ці заходи досить ефективними, щоб вирішити поточні проблеми у фінансовому секторі". У будь-якому разі, вважає вона, негативні очікування поки залишаються основним фактором, що впливає на динаміку фондових ринків, а увага інвесторів акцентована на загальекономічній ситуації у світі.
Як повідомлялося, Федеральна резервна система США, Банк Англії, Європейський Центральний банк (ЄЦБ), а також ЦБ Канади, Швейцарії та Швеції оголосили сьогодні про cкоординоване зниження дисконтних ставок. ФРС США знизила дисконтну ставку на 0,5% - до 1,5%. Європейський центральний банк (ЕЦБ) також знизив дисконтну ставку на 0,5% - до 3,75%, Банк Англії - на 0,5 процентного пункту - до 4,5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас