Лук'янов: Пропозиція валюти і попит на неї не збалансовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лук'янов: Пропозиція валюти і попит на неї не збалансовані

Валюта
966
Ситуація досить негативна, але боюся, що якщо пояснити, як реально все відбувається, то це може негативно вплинути на фінансові ринки
Про це ІМК ("Інтермедіа консалтинг") повідомив народний депутат України від Партії регіонів, член бюджетного комітету Верховної Ради Владислав Лук'янов.
Парламентарій підкреслив, що на сьогоднішній день по Україні величезний негативний зовнішньоекономічний і зовнішньоторговельний баланс. Лук'янов нагадав, що Партія регіонів ще з початку року попереджала уряд про те, що його дії з керування економікою носять деструктивний характер.
"З одного боку, дії уряду стимулювали споживчий попит і насичували економіку грішми, не забезпеченими товарами, а з іншого боку - у цій ситуації уряд вживав заходів, які завдавали шкоду реальному сектору виробництва, утрудняли кредитування для реального бізнесу та, у принципі, недостатньо жорстко обмежували споживче кредитування. Частина цих кредитів або вже стали проблемними, або такими стануть", - сказав народний депутат.
Лук'янов відзначив, що основним джерелом пропозиції валюти є робота гірничо-металургійного комплексу та української промисловості, а також експорт урожаю.
За його словами, незважаючи на глобальні проблеми в сфері продовольства, незважаючи на великий урожай в Україні, він виявився низької якості і за нього можна одержати не так багато валютного виторгу, як розраховував уряд. "Більшу частину прибутку забирали спекулянти, які не вводять валюту в Україну, а залишають її у своїх посередницьких торговельних компаніях", - сказав співрозмовник ІМК.
Він також нагадав, що світова криза вплинула на глобальний попит на продукти гірничо-металургійного комплексу, зокрема, на ринок металу. "Надвиробництво в цих галузях помножене на зниження попиту у зв'язку із кризою в будівельній галузі, кризою на ринку інвестицій дуже сильно вдарило по попиту на метал", - сказав Лук'янов.
Політик відзначив, що ціни на метал були на рівні 1200-1250 доларів, а сьогодні попит на ринку впав до 450-500 доларів за тонну, при тому що собівартість на наших підприємствах коливається в межах від 600 до 800 доларів за тонну.
"Тобто сьогоднішні ціни на ринку металів не окупають навіть собівартість виробництва, не кажучи вже про витрати на транспортування, зберігання і т.д.", - резюмував парламентарій.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас