Ринки все ще в зневірі, Nikkei 225 впав на 4,5%, нафта нижче 89 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки все ще в зневірі, Nikkei 225 впав на 4,5%, нафта нижче 89 дол.

Казна та Політика
410
Зростаючий песимізм із приводу перспектив світової економіки продовжує штовхати вниз ціни акцій по усім світі, незважаючи на зусилля влади і чергові мільярдні уливання ліквідності з боку ЦБ.
Японські акції, насамперед папери фінансових компаній та експортерів, у середу падають через очікування уповільнення зростання, зниження прибутків компаній, падіння експорту. Індекс Nikkei 225 знизився на 4,5%.
Зниження прибутку Alcoa, згідно з опублікованими у ніч на середу даними, за підсумками кварталу виявилося вищим, ніж очікував ринок. Це також зміцнило песимізм інвесторів.
Виступ голови Федерального резерву Бена Бернанке, під час якого він дав інвесторам сигнал про готовність знижувати процентні ставки, не тільки не зміг зупинити зниження фондового ринку США напередодні, але й підсилив його. Рішення ЦБ купувати незабезпечені зобов'язання компаній також не викликало в підсумку особливого ентузіазму.
Зате побоювання ринку із приводу перспектив економіки США підсилилися після даних про зниження споживчого кредитування в США в серпні на 3,7%,
Індекс S&P 500 упав у підсумку на 5,7% та опустився нижче 1000 уперше за п'ять років. Акції фінансових компаній впали до рівнів 1997 року. Dow Jones Industrial Average втратив 5,1%.
Бразильський індекс Bovespa упав у у вівторок на 4,7%. Курс реала пережив найбільше дводенне зниження за 9 років - 12,7%.
Нафта торгується на Нью-Йоркській біржі нижче $90 за барель й у середу на електронних торгах котирування листопадових ф'ючерсів WTI знизилися на $1,09 - до $88,97.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас