Експерт: Долар продовжить зростання і на поточному тижні може торгуватися на міжбанку на рівні 5,20-5,50 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Долар продовжить зростання і на поточному тижні може торгуватися на міжбанку на рівні 5,20-5,50 грн

Валюта
1935
На хвилі побоювань про девальвацію національної валюти, високої ймовірності розпуску Верховної Ради, поточний дефіцит долара на міжбанку, пов'язаний з відтоком капіталу із країни, якщо Національний банк не продовжить оперативно втручатися в торги на міжбанку, американська валюта продовжить зростання і на поточному тижні може торгуватися на міжбанку на рівні 5,20-5,50 грн. за долар. В обмінних пунктах американська валюта буде пропонуватися за ціною 5,25-5,60 грн. Про це розповів генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква.
За словами експерта, ажіотаж з активною покупкою американської валюти піде на спад імовірно вже після вирішення політичної кризи навколо розпуску парламенту, прийняття американцями "плану порятунку" і більш активної позиції фінансового регулятора на українському міжбанку. У цьому випадку американський долар може знову подешевшати на 15-30 копійок, впритул підійшовши до верхньої межі коридору, визначеної Радою НБУ, і торгуватися на рівні 5,07-5,15 грн. за один долар.
Нагадаємо, що весь тиждень на світових фінансових ринках напередодні прийняття "плану порятунку" дорожчав долар США і дешевшала європейська валюта. В Україні ж американський долар на міжбанку до четверга вже подолав межу 5,20 гривні, що як мінімум на 15 копійок (3%) вище від встановленого на поточний рік коридору 4,85 грн./$1 (плюс-мінус 4%).
У п'ятницю ситуація з дефіцитом долара на міжбанку загострилася і котирування по американській валюті піднялися до 5,30 грн. за долар з тенденцією до подальшого зростання, причому деякі оператори валютного ринку допускали, що якщо Нацбанк не вийде на ринок котирування по долару можуть перевищити і 6 грн. за долар.
Щоб збити ціновий ажіотаж НБУ в п'ятницю все-таки вийшов на міжбанк і продав валюти на $175 млн за курсом 5 грн/$. Ця ціна набагато нижча від котирувань долара при закритті торгів 2 жовтня і відкритті 3 жовтня - 5,10/5,24 грн/$. Свій вихід на торги НБУ пояснив бажанням трохи розрядити ситуацію у зв'язку з різкою девальвацією гривні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас