Результати торгів ПФТС ( п’ятниця - 0 3 жовтня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати торгів ПФТС ( п’ятниця - 0 3 жовтня)

Фондовий ринок
236
У п’ятницю, 3 жовтня, індекс ПФТС впав на 0,98% (до 374,63 пунктів). Причиною цьому - негативна макроекономічна статистика у США. Після росту кількості заявок про допомогу з безробіття у четвер до рекордного за останні 5 років рівня, стало також відомо і про значне зниження нових робочих місць. Така інформація наводить на роздуми про можливість рецесії у американській економіці вже в цьому кварталі.
Незважаючи на прийняття "плану Полсона", перспективи зниження реального ВВП США стали причиною слайду американських фондових індексів до трирічного мінімуму.
Сировинні товари (а саме нафта, чорні метали, пшениця та ін.) значно впали у ціні під кінець тижня на фоні укріплення долара, а також у контексті зниження попиту, що є наслідком уповільнення глобальної економіки.
Обсяг торгів акціями продовжує залишатись на мінімальному рівні - 7,3 млн. грн.
У чорній металургії бачимо значне падіння: Алчевський меткомбінат (-11,54%), ММК ім. Ілліча (-4,19%), Єнакієвський метзавод (-2,53%) та Азовсталь (-1,94%).
Серед представників машинобудування відзначимо падіння УкрАвто (bid -5,13%) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (-5%). Невелике зростання показали лише акції Крюківського вагонобудівного заводу (0,98%).
У банківському секторі також спостерігаємо чимале падіння: Форум (-6,32%) та Укрсоцбанк (-3,41%).
Окремо згадаємо Донбасенерго (-4,17%) і Укрнафту (-3%).
Ігор Держипільський
За матеріалами:
Атек-Інвест
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас