Тижневе падіння долара до ієни та євро триває в п'ятницю в очікуванні даних про безробіття в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тижневе падіння долара до ієни та євро триває в п'ятницю в очікуванні даних про безробіття в США

Валюта
638
Курс американського долара за підсумками тижня знизився до євро та ієни; падіння в п'ятницю триває в очікуванні опублікування статистичних даних про безробіття в США за вересень, повідомило агентство Bloomberg.
Міністерство праці США оприлюднить вересневі дані про безробіття в п'ятницю о 16:30 МСК. Безробіття в США у вересні залишилося на рівні 6,1% - максимальному з вересня 2003 року, прогнозують аналітики. Як очікується, число робочих місць минулого місяця скоротилося на 105 тис. після падіння на 84 тис. у серпні.
"Якщо статистика виявиться набагато гіршою, ніж очікувалося, долар може похитнутися. З іншого боку, останнім часом він демонстрував завидну стійкість, незважаючи на жахливі новини зі США - просто тому, що увесь світ виглядає не краще. Будуть потрібні зовсім катастрофічні зміни в рівні зайнятості, щоб різко змінити курс долара", - стверджує фахівець із валютних операцій JPMorgan Chase & Co. у Лондоні Камаль Шарма.
Долар падає до японської нацвалюти третій день підряд на побоюваннях, що рецесія в США неминуча, незалежно від рішення Конгресу щодо законопроекту $700-мільярдного плану порятунку.
Палата представників Конгресу США повинна проголосувати в п'ятницю щодо "плану порятунку" американської банківської системи, що у новій редакції містить 450 сторінок у порівнянні з 3, спочатку внесеними в Конгрес міністерством фінансів і передбачає кілька додаткових заходів, адресованих пересічним виборцям.
Додаткові податкові пільги для приватних осіб і компаній оцінюються в $150 млрд. Податкові ініціативи передбачають, зокрема, численні пільги, що стимулюють використання альтернативних джерел енергії, а також полегшуюче становище низки категорій домовласників і соціально незахищених громадян.
Євро на 15:42 у п'ятницю коштував $1,3841 проти $1,3819 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Курс долара до японської нацвалюти склав на 15:42 МСК у п'ятницю 105,05 ієни за долар у порівнянні з 105,33 ієни ввечері в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас