Експерт: Криза на ринку нерухомості тільки підвищить ціни на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Криза на ринку нерухомості тільки підвищить ціни на житло

Нерухомість
1422
Скорочення обсягів будівництва житла і нагромадження відкладеного попиту на нього в умовах кризи на ринку нерухомості спровокує надалі збільшення цін на житло, повідомила прес-служба ТОВ "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" (Київ) з посиланням на президента компанії Дениса Костржевського.
"Людям все так же необхідне житло, як і п'ять і десять років тому, але попит платоспроможний, котрий може розрахуватися, одержати кредит у банку, різко звузився. Зменшення попиту привело не до зменшення цін на квадратний метр, а до скорочення обсягів будівництва. Дефіцит, закладений сьогодні, надалі приведе до підвищення попиту та ціни", - прогнозує Д.Костржевський.
Експерт відзначає, що сьогодні на ринку нерухомості знижуються обсяги будівництва, припиняється розробка нових проектів, зупиняються навіть ті об'єкти, які перебувають на завершальній стадії будівництва, скорочується штат компаній, зменшується обсяг замовлень у суміжних галузях - металургійній, виробництві будівельних матеріалів, машинобудівній та ін.
На його думку, причинами сформованої ситуації стало підвищення кредитних ставок і скорочення іпотечного кредитування банками, як безпосередньо інвесторів, так і скорочення кредитування самих забудовників, тобто зменшення проектного кредитування.
"Друга причина - зниження курсу долара - зупинила інвесторів, які довгий час накопичували заощадження у валюті за вищим курсом. Третя причина - подорожчання всіх складових житла, його собівартості", - відзначає він.
ТОВ "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" засновано у вересні 1998 року, займається будівництвом житла, будівництвом і реконструкцією офісних приміщень, спорудженням об'єктів соціальної інфраструктури.
Чистий прибуток компанії в 2007 році склав 1,419 млн грн, у той час як її чистий збиток в 2006 році склав 360,9 тис. грн. Чистий дохід від реалізації зріс в 11,3 рази - до 88,295 млн грн, валовий прибуток склав 1,689 млн грн, у той час як валовий збиток в 2006 році склав 210,9 тис. грн.
Компанія володіє 100% ЗАТ "Трест "Київміськбуд-5" (Бровари Київської обл.), 100% - ТОВ "Експлуатуюча організація "Голосієво", 90% - ВАТ "Голосіївський завод стінових матеріалів і конструкцій", 73,5% - СП ЗАТ "Либідь-Плаза", 68% - ТОВ "Європейський будівельний альянс" і по 50% - ТОВ "Грол" і ТОВ "Саммит-М" (усі - Київ).
Статутний капітал компанії до кінця 2007 року склав 3,752 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас