Експерти: ПФТС сподівається на США і Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: ПФТС сподівається на США і Росію

Фондовий ринок
483
Індекс ПФТС учора незначно виріс на 1,68%, досягши позначки 375,66 пункту. При цьому торги в середу проходили досить рівно після позитивного старту індексу вранці.
Основним двигуном ринку виступили світові ринки, які відображали невизначеність інвесторів напередодні рішення Сенату щодо законопроекту Мінфіну та Федерального резерву, направленого на порятунок американської економіки від колапсу. Обсяги торгів були низькими і склали 69,70917 млн грн, при цьому було укладено 142 угоди.
Серед небагатьох лідерів дня можна відзначити акції Авдієвського коксохімічного комбінату (+3,99%) і Єнакіївського металургійного комбінату (+4,09%). Найбільшими аутсайдерами стали ЛУАЗ (-16,5%), "Луганськтепловоз" (-6,56%), Полтавський ГЗК (-3,39%) і Нижньодніпровський трубний завод (-2,78%).
Але учасники ринку здебільшого песимістично ставляться до вчорашнього зростання індексу ПФТС. "Обсяг по одній технічній угоді з акціями компанії "Слов'янський завод високовольтних ізоляторів", які практично ніколи не торгуються, склав половину денного обсягу торгів. У таких умовах не можна говорити про те, що показник зростання індексу адекватно відображає ситуацію на ринку", - відзначив Олексій Орлов, аналітик Foyil Securities.
Експерти покладають надії на те, що інтерес до деяких українських паперів з боку російських інвесторів підвищиться в результаті додавання з 2 жовтня в систему РТС Board депозитарних розписок десяти українських компаній - АКБ "Форум", "Укрнафти", "Центренерго", Полтавського ГЗК, концерну "Стирол", "Укртелекому", "Азовсталі", "Західенерго", "Запоріжсталі" і Нижньодніпровського трубопрокатного заводу. Серед позитивних новин експерти також називають досягнення домовленостей між політичними силами про створення коаліції у Верховній Раді. При цьому, за словами Андрія Супранонка, брокера ІК Concorde Capital, з негативних тенденцій світових ринків слід зазначити продовження спаду промислового виробництва як у США, так й у Великобританії та збільшення безробіття в цих країнах.
"У цілому фондовий ринок України консолідується другий тиждень, незважаючи на підвищену волатильність на світових біржах. Прийняття закону про підтримку фінансових ринків у США сьогодні ввечері може в четвер викликати позитивну реакцію ринку. Якщо ж закон знову не буде прийнятий або прийнятий у неповному обсязі, ми можемо побачити ситуацію понеділка, коли основні світові індекси істотно просіли", - вважає Олена Злобіна, фахівець аналітичного департаменту ІК "Фінаста".
Реґіна Дацюк
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас