Київрада має намір визначити порядок відшкодування інвестицій вкладникам "Еліта-Центру" 16 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада має намір визначити порядок відшкодування інвестицій вкладникам "Еліта-Центру" 16 жовтня

Нерухомість
112
Київська міська рада має намір визначити порядок відшкодування інвестицій вкладникам, що постраждали в будівельній афері групи компаній "Еліта-Центр", на своїй сесії 16 жовтня.
Таке рішення Київрада прийняла на сесії.
Перед голосуванням депутати обговорили проект порядку відшкодування інвестицій вкладникам і проект угоди про переуступку права вимоги на одержання житла від вкладників Київської міської державної адміністрації, підготовлені адміністрацією.
У ході обговорення цього проекту заступник голови Київміськадміністрації Володимир Головач повідомив, що його прийняття дасть змогу адміністрації почати працювати з постраждалими інвесторами й відшкодовувати їм вкладені інвестиції.
Однак присутня на сесії Київради заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук закликала раду розглянути проект порядку відшкодування інвестицій, розроблений урядовою комісією.
З її слів, цей проект погоджений з інвесторами й вони наполягають на його прийнятті Київрадою.
Зі Ставнійчук погодився представник урядової комісії, перший заступник міністра регіонального розвитку й будівництва Дмитро Ісаєнко.
Разом з тим Головач сказав, що істотної різниці між двома проектами немає.
Він сказав, що проект, розроблений Міськадміністрацією, містить пункт про те, що при відшкодуванні інвестицій вкладникам не може погіршуватися стан черговиків квартирного обліку, тоді як проект урядовому комісії цей пункт виключає.
Також з його слів, проект адміністрації містить пункт про те, що держава зобов'язана компенсувати за свій рахунок вкладені вкладниками інвестиції, якщо на їх відшкодування не вистачить коштів, отриманих від продажу майна групи компаній "Еліта-Центр".
Водночас, проект комісії Кабміну не містить цього пункту й таким чином, на думку Головача, покладає обов'язок компенсувати вкладникам інвестиції на міськбюджет.
У зв'язку із цим Київрада вирішила напрацювати компромісний проект рішення з наступної сесії, запланованої на 16 жовтня, й тоді ж приймати остаточне рішення щодо його затвердження.
Як повідомляло агентство, інвестори "Еліта-Центр", закликають Президента Віктора Ющенка й Кабмін забезпечити виконання Київміськадміністрацією своїх рішень про забезпечення житлом вкладників.
Інвестори закликали Київраду не розглядати на сесії 2 жовтня проект рішення, поданий від імені міськадміністрації заступником голови Володимиром Головачем, про укладання між адміністрацією й інвесторами договорів про переуступку їх права вимоги на одержання житла.
Інвестори нагадали, що існує другий проект рішення Київради, розроблений комісією Кабміну, який вони й закликають затвердити.
Також вони вирішили висловити недовіру Головачу як заступнику голови комісії Кабміну, і просити комісію відкликати його.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас