У Парижі збудують хмарочос, який не матиме тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Парижі збудують хмарочос, який не матиме тіні

Нерухомість
791
"Проект трикутник" реалізує на півдні французької столиці швейцарська архітектурна фірма Herzog & de Meuron. Автори серед іншого заявляють, що 180-метровий "прозорий" хмарочос на 50 поверхи не буде відкидати тінь на сусідні будинки. Хитрість в орієнтації будинку і його формі. З одного боку він виглядає як масивна піраміда, але при погляді з іншого боку - це "тонкий" тристоронній трикутник, що нагадує акулячий плавник.
Хмарочос спланований як "вертикальне місто": у ньому будуть офіси, готель на 400 номерів, конференц-центр, ресторани, кафе, магазини, сади ітак далі. Само собою, не обійдеться без "зелених" технологій - використання сонячної та вітрової енергії, а також "природної" вентиляції приміщень. Закінчення будівництва намічене на 2014 рік. Кількість необхідних мільйонів євро та імена підрядників поки невідомі.
Цікаво, що "Трикутник" стане першим "порушником" висотного регламенту, введеного в 1977-му, скасованого в липні цього року, що забороняв будувати в Парижі будинки вищі 37 метрів. Після Le Projet Triangle будуть побудовані ще як мінімум п'ять висоток.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас