Обережність змушує інвесторів тримати кошти в золоті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обережність змушує інвесторів тримати кошти в золоті

Банківські метали
534
Ціна на золото 1 жовтня виросла у зв'язку зі збільшенням інвестиційного попиту, пов'язаного зі слабкими макроекономічними даними зі США і невизначеністю навколо плану порятунку фінансового сектора, повідомляє MarketWatch.
За результатами регулярної торговельної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, грудневі ф'ючерси на постачання золота подорожчали на $6,50 до $887,30 за тройську унцію. За підсумками місяця золото подорожчало на 5,5%, а за квартал подешевшало на 6,1%. З початку року ціна на золото виросла на 1,7%.
Грудневий контракт на постачання срібла виріс на 4% до $12,77 за тройську унцію. Жовтневий контракт на постачання платини подорожчав на 1,4% до $1029,70 за унцію. Грудневий контракт на постачання паладію закрився зростанням на 4% на позначці $210,95 за тройську унцію. Грудневі ф'ючерси на постачання міді закрилися зниженням на 3,1% на позначці $2,79 за фунт.
Розвиток фінансової кризи тримає інвесторів у напрузі і викликає збільшення попиту на безпечні активи. Інвестори налякані подіями понеділка, коли всупереч всім очікуванням і тиску президента США Джорджа Буша, міністра фінансів Генрі Полсона та голови Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанкі, Конгрес відкинув антикризовий план уряду. Палата представників США 205 голосами “за” і 228 голосами “проти” відхилила законопроект, аргументувавши свою позицію тим, що платники податків не повинні розплачуватися за помилки гравців з Уолл-стріт.
Аналітики очікують, що повторний розгляд законопроекту в Конгресі приведе до його прийняття. Надію, на це, зокрема, вселяє той факт, що на користь схвалення дещо підкоректованого плану виступив лідер республіканців у Палаті представників Джон Бонер.
Економічна звітність США підсилила побоювання інвесторів і трейдерів за майбутнє американської економіки. Індекс PMI у сфері виробництва, що розраховується Інститутом менеджерів з постачання, ISM, у вересні поточного року знизився і склав 43,,5 пункту. Серпневий показник склав 49,9 пункту. Дані про це містяться в огляді Інституту менеджерів з постачання, опублікованому в середу 1 жовтня. Значення індексу вище 50 пунктів означає підйом сектора, значення нижче 50 пунктів свідчить про спад.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас